пʼятницю, 18 березня 2016 р.

У четвер 10 березня в Музеї історії міста Коломиї відбулася презентація творчих робіт учнів КДХШ ім. Я.Пстрака "З любов'ю до Коломиї".




Відбулася презентація ювілейного набору листівок з роботами учнів Коломийської дитячої художньої школи з нагоди 775-тих роковин першої літописної згадки про Коломию та календаря на 2016-17р. "Діти Коломиї для України!" з художніми роботами учнів КДХШ та віршами загальноосвітніх шкіл міста.

На презентації були присутні учні та їх викладачі - учасники проекту та гості.

Директор Музею історії міста Коломиї Михайло Арсак розповів, що зали цієї будівлі бачили багатьох людей, однак, діти та учні завжди залишаються найбажанішими гостями. Також зазначив, що презентація проектів - значний вклад юних коломиян у рідне місто.


Викладач КДХШ Лілія Тєптяєва розповіла про те, як виникла ідея створити такі проекти і про їх мету - популяризацію Коломиї, показ її, зокрема, для мешканців Сходу та Півдня.
До слова запросили Уляну Мандрусяк, керівника відділу культури, яка підкреслила важливість таких заходів в Коломиї та внесок учнів і їх вчителів у розвиток міста.


Згодом вона нагородила учасників. Це були учні Коломийської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №6 ім. Героя України Тараса Сенюка, Коломийської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №1 ім. В.Стефаника, Коломийської гімназії ім. М.Грушевського, Коломийського НВК №9 "Школа-природничо-математичний ліцей".


Діти-учасники мали можливість прочитати свої вірші зі сторінок календаря.


Також Лілія Тєптяєва показала невелику презентацію про діяльність, суть та мету проекту "Культурна дипломатії між регіонами України".



Всі бажаючі змогли оглянути роботи учнів та придбати набори листівок.


Профінансували друк ювілейного набору листівок Міжнародний благодійний фонд «Покуття», а календаря "Діти Коломиї для України!" ГО “Український кризовий медіа-центр"

Фото: Diana Hryptun та Лілія Тєптяєва

Немає коментарів:

Дописати коментар