субота, 28 травня 2016 р.

     Нова українська література досить багата на відомих авторів та їх твори. Однак молодь продовжує купувати книги зарубіжних письменників, вважаючи їх цікавішим та більш захоплюючими. Чи то карколомні сюжети ваблять хлопців та дівчат, чи неординарні герої змушують задуматись, та їм молодь все ж віддає перевагу над вітчизняними творами.
  На сьогодні Україна славиться такими авторами для молодого покоління,як Ірен Роздобудько, Дара Корній, Василь Шкляр, Люко Дашвар та іншими.
   Кожна книгарня пропонує безліч захоплюючих книг,але перед тим як порадити щось продавець просить читача висловити свої побажання щодо літератури.Зазвичай коломияни хочуть чогось гострого,але водночас гарного і з хорошим кінцем. Тоді продавець розводить руками: “Хіба іноземні,такого українського нема”.

  


  Чи то героїчне минуле і непевне сьогодення наклали слід в творчість вітчизняних авторів,але важко знайти українську книгу,яка б догоджала вибагливим читачам.
   Вони ж самі вирішили помислити над актуальністю української книги:
    Катерина стверджує: “Наші книги ані трохи не гірші за інші, просто вони достатньо не розпіарені”
   Тож що ж відлякує чи приваблює читачів від шедеврів української літератури,ми дізнались у пересічних молодих людей.
   “Зарубіжні новинки надходять в продаж набагато частіше, полиці книгарень буквально заповнені їх примірниками. Ціни на книги зараз кусаються”
   “Книги можна скачати собі на комп’ютер планшет чи телефон”
- Вибір українських книжок менший
 -  Менше авторів
Любов каже : “Класика зазвичай включена шкільної програмою, сучасна література мала на вибір.”
   Рідко автори видають серії книг, що не скажеш про зарубіжні. Очевидно і обкладинка, її дизайн, робота дизайнера на вищому рівні.
Такі пункти зовсім не на користь вітчизняній літературі.
А нам залишається лише обирати для себе щось дійсно вартісне, цікаве і по кишені.
  

  

Немає коментарів:

Дописати коментар