субота, 2 січня 2016 р.

А, МОЖЕ, ВАРТО ОЗИРНУТИСЬ?




       Ось вже більше двох років Україна страждає від війни, гинуть воїни, залишаються вдовами дружини, сиротами діти. Кожного дня ЗМІ повідомляють про крадіжки, вбивства, насилля і безчестя. Люди перестають вірити в добро, в можливість любові один до одного. Люди стомлені новинами. І чомусь мало кому приходить в голову показувати, що світ не такий уже й жорстокий, як нам здається. Ми самі творимо цю жорстокість, насичуємо простір ворожнечею. Варто просто озирнутись, напружити зір і побачити, що відбувається насправді. А насправді кожен з нас не хоче бачити далі свого носа, живе за принципом “моя хата скраю”.                
  Озирнувшись, ось що можна побачити. Зовсім поряд стояла гарна середньостатистична пара : красива, тендітна жінка, трохи нижча від свого сильного чоловіка. Раптом йому стало погано, але він намагається не показувати цього, блідніє, безсило відпускає руку коханої, яку до цього міцно тримав. Але дружина помічає, що щось не так, і тихенько веде його до найближчої лавки, обіймає й знову стискає його руку. Коли чоловікові стає краще, він навіть трохи гордо відмовляється від її допомоги, встає і пригортаючи до серця дружину, прямує вулицею.Тоді стало зрозуміло, що цю пару зовсім не турбує жорстокість світу. Вони думають лише про власну любов.

                       

     Згодом побачила вагітну жінку з двома маленькими дітьми : хлопчиком і дівчинкою, якій поступалися місцем люди, а вона все ж стояла. Хлопчик, ростом якраз до маминого животика, щось цікаво випитував у жінки, а коли вона махнула головою на знак згоди і підморгнула йому, підійшов і з ніжністю поцілував животик, почав щось шепотіти майбутньому братику чи сестричці. Така ніжність і турбота лише підштовхнути до аналогічного рішення : хлопчик і його мама з трепетом чекають народження дитини, і їх зовсім не обходить,що відбувається навколо.
     Кажуть, що світ жорстокий, бо так казати найлегше і цим виправдовувати свої вчинки.
    Як не як, але такі випадки змушують вірити, що все зовсім не так погано, як здається на перший погляд.


  Фото з мережі Інтернет

Немає коментарів:

Дописати коментар